Tutorial for shop-module and hack to use shop in 1.3.3

Get help with installation and running official modules for phpwcms here. Please do not post bug reports or feature requests here.
breitsch
Posts: 473
Joined: Sun 6. Mar 2005, 23:12
Location: bern switzerland

Tutorial for shop-module and hack to use shop in 1.3.3

Post by breitsch »

Here you find a tutorial for the shop-module
http://web.casa-loca.com/index.php?shopmodule
NOTE: the download-file contains a modified shop-module to use with phpwcms 1.3.3. Please follow the install instructions in the pdf.
You can use the tutorial for phpwcms 1.3.5 without changing your installation (with some minor restrictions)

And yes, there is this button...
http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU
because it's important!
breitsch

dennart
Posts: 15
Joined: Tue 13. Apr 2004, 15:16

Russian lang for mod

Post by dennart »

Tanks for the your job, Breitsch. Realy cool.

I did create ru.lang.php

For install, pls save to include\inc_module\mod_shop\lang\

staremisie
Posts: 3
Joined: Sat 15. Dec 2007, 15:59

Post by staremisie »

Hi, I'm using 1.3.3 and I've set up the shop according to your tutorial. It works pretty nice but I'm experiencing a problem: shipping costs are not added to the bill as long as only one product is in the cart (doesn't matter the quantity, so even if I buy 30 or 500 of them). Shipping costs are added only when there are at least 2 products in the cart but again, independently of their quantity the lowest shipping rate is applied.
Do you know why it is like that? Please help me... I can't launch my shop untill I've fixed this.

thanks!

staremisie
Posts: 3
Joined: Sat 15. Dec 2007, 15:59

Post by staremisie »

Could PLEASE someone help me...?

I still cannot make this thing work. I allready have first orders and I'm loosing money on shipping...

PLEASE...

User avatar
nekket
Posts: 613
Joined: Tue 18. Nov 2003, 15:46
Location: Baden-Baden
Contact:

Post by nekket »

Did you entered a weight for every product? Afaik the shipping costs are caclulated in dependance of the overall weight of an order...
pixelpublic GmbH | Agentur für Neue Medien und Gestaltung

User avatar
nekket
Posts: 613
Joined: Tue 18. Nov 2003, 15:46
Location: Baden-Baden
Contact:

Post by nekket »

nekket wrote:Did you entered a weight for every product? Afaik the shipping costs are caclulated in dependance of the overall weight of an order...
Seems not to be implemented yet.
pixelpublic GmbH | Agentur für Neue Medien und Gestaltung

staremisie
Posts: 3
Joined: Sat 15. Dec 2007, 15:59

Post by staremisie »

Yes, I've entered the weight of each product and even set the maximal weight for shipping to 1g. It doesn't change anything. There always have to be at least two DIFFERENT products for the shop to apply the shipping costs.

Does anyone have any idea?

fopulu
Posts: 359
Joined: Tue 2. May 2006, 14:19
Location: Rhein-Main

Re: Tutorial for shop-module and hack to use shop in 1.3.3

Post by fopulu »

I can't change and save the shop preferences.
Has anybody an idea?

Everything works fine, except the changes of the preferences.....

User avatar
update
Moderator
Posts: 6417
Joined: Mon 10. Jan 2005, 17:29
Location: germany / outdoor

Re: Tutorial for shop-module and hack to use shop in 1.3.3

Post by update »

Something to read :wink:
http://forum.phpwcms.org/viewtopic.php? ... +not+taken (that's been me :) )
http://forum.phpwcms.org/viewtopic.php?f=18&t=16139

and this one is really cool too
http://www.phpwcms.org/snapshot/

seems that the shop tables aren't updated sufficiently sometimes...
It's mostly all about maintaining two or three customer's sites Still supporter for the band Mykket Morton. Visit Mykket Morton on FB. Listen Mykket Morton and live videos on youtube.
Now building a venue for young artists to get wet on stage, rehearsal rooms, a studio, a guitar shop - yes I'm going to build some guitars.

fopulu
Posts: 359
Joined: Tue 2. May 2006, 14:19
Location: Rhein-Main

Re: Tutorial for shop-module and hack to use shop in 1.3.3

Post by fopulu »

Thank you Claus!
I'll test it tomorrow.....

musons
Posts: 43
Joined: Sun 9. Jan 2005, 21:36

Re: Tutorial for shop-module and hack to use shop in 1.3.3

Post by musons »

I use snapshot phpwcms-2007-10-03 and successfuly install all
but ir shop module

in categories I seen this
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/terasat/public_html/shop/include/inc_module/mod_shop/inc/listing.categories.inc.php on line 214

and in products

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/terasat/public_html/shop/include/inc_module/mod_shop/inc/listing.products.inc.php on line 218

User avatar
update
Moderator
Posts: 6417
Joined: Mon 10. Jan 2005, 17:29
Location: germany / outdoor

Re: Tutorial for shop-module and hack to use shop in 1.3.3

Post by update »

claus wrote:Something to read :wink:
http://forum.phpwcms.org/viewtopic.php? ... +not+taken (that's been me :) )
http://forum.phpwcms.org/viewtopic.php?f=18&t=16139

and this one is really cool too
http://www.phpwcms.org/snapshot/

seems that the shop tables aren't updated sufficiently sometimes...
Seen this one?
It's mostly all about maintaining two or three customer's sites Still supporter for the band Mykket Morton. Visit Mykket Morton on FB. Listen Mykket Morton and live videos on youtube.
Now building a venue for young artists to get wet on stage, rehearsal rooms, a studio, a guitar shop - yes I'm going to build some guitars.

musons
Posts: 43
Joined: Sun 9. Jan 2005, 21:36

Re: Tutorial for shop-module and hack to use shop in 1.3.3

Post by musons »

now I can add all very nice, but can see it in frontend.
I do all how it write in shopphpwcms.pdf manual.

musons
Posts: 43
Joined: Sun 9. Jan 2005, 21:36

Re: Tutorial for shop-module and hack to use shop in 1.3.3

Post by musons »

ok.
now I can see.some changes helped,
but now another problem
can`t add nothing to CART.

Cart
1 products in cart


but when I go to cart:

Cart
Cart is empty! Continue Shopping

breitsch
Posts: 473
Joined: Sun 6. Mar 2005, 23:12
Location: bern switzerland

Re: Tutorial for shop-module and hack to use shop in 1.3.3

Post by breitsch »

@musons

please post a link (or PM us when you don't want the link to be public).
It's impssible to say what your problem is without to see at least the source of your site!
http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU
because it's important!
breitsch

Post Reply