Page 1 of 1
SOLVED: install 1.2.1 -- "failed to open stream: No suc
Posted: Sat 26. Feb 2005, 05:32
by dpajevic
Hello all,
I get these errors after logging into Admin area.
Code: Select all
PHP Warning: main(/aaa_newsite/include/inc_ext/ss_image/ss_image.class.php): failed to open stream: No such file or directory in E:\web\charlierorg\htdocs\aaa_newsite\include\inc_lib\imagick.convert.inc.php on line 34
PHP Warning: main(): Failed opening '/aaa_newsite/include/inc_ext/ss_image/ss_image.class.php' for inclusion (include_path='.;c:\php4\pear') in E:\web\charlierorg\htdocs\aaa_newsite\include\inc_lib\imagick.convert.inc.php on line 34
PHP Warning: main(/aaa_newsite/phpwcms_template/inc_default/startup.php): failed to open stream: No such file or directory in E:\web\charlierorg\htdocs\aaa_newsite\phpwcms.php on line 409
PHP Warning: main(): Failed opening '/aaa_newsite/phpwcms_template/inc_default/startup.php' for inclusion (include_path='.;c:\php4\pear') in E:\web\charlierorg\htdocs\aaa_newsite\phpwcms.php on line 409
Then I cannot edit articles or set up templates. Various errors similar to above. Many errors seem to have
in them. I have tried deleting the database tables and reinstalling 1.2.1, but no luck.
Thanks in advance for any help you can offer.
--dean
My set up:
Installed 1.2.1 onto:
Code: Select all
system: Windows NT WEB108 5.2 build 3790
server: Microsoft-IIS/6.0
php: v4.3.4
path: /aaa_newsite
php.ini: register_globals = Off ->
safe_mode = Off ->
Here's my conf.inc.php info:
Code: Select all
// database values
$phpwcms["db_host"] = "mysql01.sitehost.com";
$phpwcms["db_user"] = "username";
$phpwcms["db_pass"] = "userpass";
$phpwcms["db_table"] = "databasename";
$phpwcms["db_prepend"] = "";
$phpwcms["db_pers"] = 1;
// site values
$phpwcms["site"] = "http://website.com/";
// paths
$phpwcms["DOC_ROOT"] = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'];
$phpwcms["root"] = "aaa_newsite"; //default: ""
// Try to check and uncomment the DOCUMENT_ROOT if you have problems
// often neccessary on IIS or default MacOS X webserver settings
// Do not use backslash "\" on Windows - always replace "\" by "/"
//$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] = '';
Re: install 1.2.1 -- "failed to open stream: No such fi
Posted: Sat 26. Feb 2005, 11:33
by Karla
dpajevic wrote:Hello all,
I get these errors after logging into Admin area.
PHP Warning: main(/aaa_newsite/include/inc_ext/ss_image/ss_image.class.php): failed to open stream: No such file or directory in E:\web\charlierorg\htdocs\aaa_newsite\include\inc_lib\imagick.convert.inc.php on line 34
PHP Warning: main(): Failed opening '/aaa_newsite/include/inc_ext/ss_image/ss_image.class.php' for inclusion (include_path='.;c:\php4\pear') in E:\web\charlierorg\htdocs\aaa_newsite\include\inc_lib\imagick.convert.inc.php on line 34
PHP Warning: main(/aaa_newsite/phpwcms_template/inc_default/startup.php): failed to open stream: No such file or directory in E:\web\charlierorg\htdocs\aaa_newsite\phpwcms.php on line 409
PHP Warning: main(): Failed opening '/aaa_newsite/phpwcms_template/inc_default/startup.php 'for inclusion (include_path='.;c:\php4\pear') in E:\web\charlierorg\htdocs\aaa_newsite\phpwcms.php on line 409
dpajevic wrote:Many errors seem to have
in them.
This is PHP's way of saying "I can't find the file's PATH"
When running on your local machine:
Code: Select all
// database values
$phpwcms["db_host"] = "localhost";
// site values
$phpwcms["site"] = "http://localhost/";
// Try to check and uncomment the DOCUMENT_ROOT if you have problems
// often neccessary on IIS or default MacOS X webserver settings
// Do not use backslash "" on Windows - always replace "" by "/"
$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] = 'E:/web/charlierorg/htdocs'
When running on your sitehost:
Code: Select all
// database values
$phpwcms["db_host"] = "mysql01.sitehost.com";
// site values
$phpwcms["site"] = "http://www.sitehost.com/";
// Try to check and uncomment the DOCUMENT_ROOT if you have problems
// often neccessary on IIS or default MacOS X webserver settings
// Do not use backslash "" on Windows - always replace "" by "/"
//$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] = '/home/www'
Posted: Sat 26. Feb 2005, 20:59
by dpajevic
Hi Karla,
Thanks for the quick response. However, changing the values did not work. I think I should clarify. I only run the site off my host's web servers, never locally. Also, I am not a database/coder person, just an HTML/CSS designer. So, if I did not understand your previous post, I apologize in advance!
So, doing this:
Code: Select all
// database values
$phpwcms["db_host"] = "mysql01.sitehost.com";
// site values
$phpwcms["site"] = "http://www.sitehost.com/";
gives me the "site down" database error page.
The localhost code you offered gave me the same error. Substituting "localhost" for "mysql01.websitehost.com" in the code below gives me the database error page. I presently have these values set:
Code: Select all
// database values
$phpwcms["db_host"] = "mysql01.websitehost.com";
// site values
$phpwcms["site"] = "http://mywebsitename.com/";
// paths
$phpwcms["DOC_ROOT"] = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'];
$phpwcms["root"] = "aaa_newsite"; //default: ""
//$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] = '';
Running on (Is it caused by the Windows server???):
Code: Select all
system: Windows NT WEB108 5.2 build 3790
server: Microsoft-IIS/6.0
php: v4.3.4
path: /aaa_newsite
php.ini: register_globals = Off ->
safe_mode = Off ->
All the admin pages seem to work, but the article pages are broken. Creating a new article takes me to the admin login page. After logging back in, I can see the article in the list, but "edit" gives me a blank page. This is the error I get on every page of the admin site:
Code: Select all
PHP Warning: main(/aaa_newsite/include/inc_ext/ss_image/ss_image.class.php): failed to open stream: No such file or directory in E:\web\charlierorg\htdocs\aaa_newsite\include\inc_lib\imagick.convert.inc.php on line 34
PHP Warning: main(): Failed opening '/aaa_newsite/include/inc_ext/ss_image/ss_image.class.php' for inclusion (include_path='.;c:\php4\pear') in E:\web\charlierorg\htdocs\aaa_newsite\include\inc_lib\imagick.convert.inc.php on line 34
Thanks,
Posted: Sun 27. Feb 2005, 05:49
by Karla
dpajevic wrote:I presently have these values set:
// database values
$phpwcms["db_host"] = "mysql01.websitehost.com";
// site values
$phpwcms["site"] = "
http://mywebsitename.com/";
// paths
$phpwcms["DOC_ROOT"] = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'];
$phpwcms["root"] = "aaa_newsite"; //default: ""
//$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] = '';
// database values
$phpwcms["db_host"] = "mysql01.websitehost.com";
// site values
$phpwcms["site"] = "http://
www.mywebsitename.com/";
// paths
$phpwcms["DOC_ROOT"] = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'];
$phpwcms["root"] = "aaa_newsite"; //default: ""
//
Try to check and uncomment the DOCUMENT_ROOT if you have problems
//
often neccessary on IIS or default MacOS X webserver settings
//
Do not use backslash "" on Windows - always replace "" by "/"
$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] = '
E:/web/charlierorg/htdocs';
Posted: Sun 27. Feb 2005, 16:02
by dpajevic
That configuration gives me the same PHP Warning messages. There are additional errors under the Profile page:
PHP Warning: opendir(/aaa_newsite/include/inc_lang/backend):
failed to open dir: Invalid argument in E:\web\charlierorg\htdocs\aaa_newsite\include\inc_tmpl\profile.account.tmpl.php on line 67
PHP Warning: readdir():
supplied argument is not a valid Directory resource in E:\web\charlierorg\htdocs\aaa_newsite\include\inc_tmpl\profile.account.tmpl.php on line 68
Any other ideas? Maybe Windows is "broken"?
Posted: Sun 27. Feb 2005, 16:04
by cyrano
Any other ideas? Maybe Windows is "broken"? Wink
Anytime :-)
does all folders has the right chmod?
Are still doesn't exist? as the error showns?
Posted: Sun 27. Feb 2005, 20:27
by dpajevic
The Windows server the site is running on does chmod with "Permissions" at the folder level. I can't set individual file permissions. They take the permissions of the folder. So, I have all the folders set to 777. (I wish I was on Unix and this would not be an issue.)
And the errors are still there.
UPDATE: deleted all files and db tables, re-installed, set all permissions to 777 and still the same errors.
???
Posted: Mon 28. Feb 2005, 00:00
by Karla
Code: Select all
// database values
$phpwcms["db_host"] = "mysql01.websitehost.com";
// site values
$phpwcms["site"] = "http://www.mywebsitename.com/";
// paths
$phpwcms["DOC_ROOT"] = "E:/web/charlierorg/htdocs";
$phpwcms["root"] = "aaa_newsite"; //default: ""
Posted: Mon 28. Feb 2005, 00:40
by dpajevic
YES!!! That is it!
It works. Thank you so much. Now I can enjoy all the cool features. Enjoy!