phpwcms Login problem again !!

Get help with installation and running phpwcms here. Please do not post bug reports or feature requests here.
Mike1
Posts: 70
Joined: Thu 10. Jun 2004, 13:39

Postby Mike1 » Wed 19. Jan 2005, 16:17

Kosse wrote:Hi mdgroot
tried from Belgium, I'm using Firefox 1.0 (en version) and tried with Explorer, same problem.
with demo/demo
Happens as you said, logging in OK but when you click you're thrown out.
Strange. :shock:


Here too... It is incredible problem!!! Not possible to go ahead! Oliver ????

User avatar
Pappnase
Posts: 6845
Joined: Thu 30. Oct 2003, 23:48
Location: Berlin, Germany
Contact:

Postby Pappnase » Wed 19. Jan 2005, 16:28

hello

i've ssen that this is a dev release install. so is it an fresh install or an upgrade!?

mdgroot
Posts: 155
Joined: Wed 11. Feb 2004, 17:47
Location: Netherlands

Postby mdgroot » Wed 19. Jan 2005, 16:55

This is a new dev release install.
But the problem is also with the 27-8a release...

Mike1
Posts: 70
Joined: Thu 10. Jun 2004, 13:39

Postby Mike1 » Thu 20. Jan 2005, 10:23

I need to say - definitely there is a problem in the phpWCMS in the login section (admin autorization)!!! There are absolutelly no reason why it should not work correctly on my (and any other) hosting! Just checked-tested MAMBO cms - and it works!!!! Without any modification from my side!!!

Oliver, please, take a look at this asap!!!!

Peekay
Posts: 286
Joined: Sun 25. Jul 2004, 23:24
Location: UK

Postby Peekay » Thu 20. Jan 2005, 14:38

Peekay wrote:This setting is *off* (session.use_trans_sid = 0) by default in PHP Version 4.3.4 and above. So your host has probably upgraded, or re-installed their PHP and failed to re-set it.


However... just checked and of course it's *off* on my local PHP too. :oops: Maybe this is caused by a MySQL upgrade? I have no problems with the setup below. If you post your setup details perhaps you can identify a common issue.

PHPWCMS 1.1 RC4 27-08-2004.
MySQL 3.32
PHP 4.3.7
register_globals: on
safe-mode: on
session.use_trans_sid: off

mdgroot
Posts: 155
Joined: Wed 11. Feb 2004, 17:47
Location: Netherlands

Postby mdgroot » Thu 20. Jan 2005, 19:10

phpwcms 1.1 RC4 27-8-2004a
phpwcms dev 1.6
MySQL 4.1.7
PHP 4.3.10
session.use_trans_sid: off (on makes no difference)
register_globals: on

Karla
Posts: 223
Joined: Tue 26. Oct 2004, 11:56

Postby Karla » Thu 20. Jan 2005, 20:12

Try changing $phpwcms["max_time"] to a much higher value (1800000 or so) in conf.inc.php and give it a try.

Peekay
Posts: 286
Joined: Sun 25. Jul 2004, 23:24
Location: UK

Postby Peekay » Thu 20. Jan 2005, 20:30

I tried to find some evidence of MySQL version related login problems. Only thing I came up with was this from MySQL about a change in MySQL 4.1:
the password hashing mechanism was updated in MySQL 4.1 to provide better security and to reduce the risk of passwords being intercepted. Use OLD_PASSWORD() instead of PASSWORD.

http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/Password_hashing.html

So, a fresh install on a server using MySQL 4.1 might work fine, but an upgrade from version 3 to 4 might cause problems? To be honest I'm guessing now. I agree with Mike1, you really need some help from 'the creator' in establishing the cause of the problem. :?

Mike1
Posts: 70
Joined: Thu 10. Jun 2004, 13:39

Postby Mike1 » Thu 20. Jan 2005, 21:23

Karla wrote:Try changing $phpwcms["max_time"] to a much higher value (1800000 or so) in conf.inc.php and give it a try.


Already tried - no success...

mdgroot
Posts: 155
Joined: Wed 11. Feb 2004, 17:47
Location: Netherlands

Postby mdgroot » Thu 20. Jan 2005, 22:58

Try changing $phpwcms["max_time"] to a much higher value (1800000 or so) in conf.inc.php and give it a try.


nope, no success also.

I have 2 sites.
Site 1 is working with release 27/8
Site 2 is working with the DEV release

On site 1 I cannot login at all. It's just jumping back to the login screen after logging in.

On site 2 I can login and see the admin menu. But if I click one of the options the system is jumping back to the login menu.

So, it looks like the DEV release is handling the login somewhat different ..?

Peekay
Posts: 286
Joined: Sun 25. Jul 2004, 23:24
Location: UK

Postby Peekay » Thu 20. Jan 2005, 23:28

mdgroot wrote:On site 2 I can login and see the admin menu. But if I click one of the options the system is jumping back to the login menu.

Sounds like something is prematurely killing the session. Can you check the PHPWCMS config files that you have edited manually to see if there are any trailing spaces after the closing ?> tag. This can cause problems.

mdgroot
Posts: 155
Joined: Wed 11. Feb 2004, 17:47
Location: Netherlands

Postby mdgroot » Thu 20. Jan 2005, 23:32

Nope.
I have checked and doublechecked. Besides, I haven't changed a thing for weeks and I'm not the only one having this problem.

mdgroot
Posts: 155
Joined: Wed 11. Feb 2004, 17:47
Location: Netherlands

Postby mdgroot » Fri 21. Jan 2005, 00:00

Could it have something to do with the timestamp ?
http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/Upgra ... m-4.0.html

Peekay
Posts: 286
Joined: Sun 25. Jul 2004, 23:24
Location: UK

Postby Peekay » Fri 21. Jan 2005, 00:27

There's a similar thread running here in which a MySQL upgrade looks likely to be the culprit. There's a cross-link in my post to another post with a timestamp issue.

http://www.phpwcms.de/forum/viewtopic.php?p=30489#30489

AFAIK Karla first pointed out the timestamp differences with MySQL 4.1. but there appears to be differences in password management too.

I have to say I am a little dissapointed that there is no 'official' response to date to either of these threads. They highlight problems that, despite their best efforts, are stopping people running PHPWCMS. :(

User avatar
Oliver Georgi
Site Admin
Posts: 9056
Joined: Fri 3. Oct 2003, 22:22
Location: Dessau
Contact:

Postby Oliver Georgi » Sat 22. Jan 2005, 09:14

Sorry - there seems to be a difference in result when comparing SQL UNIX_TIMESTAMP(NOW()) against PHP time(). Normally this should be equal but maybe it isn't anymore.

So I have corrected checklogin.inc.php - the file that keeps user status updated - logged in and when and when timeout and so on. This is a very old file ;-)

Rename old checklogin.inc.php, download, unzip and put new file in "include/inc_lib":
http://www.phpwcms.de/support/checklogin.inc.zip

Works for all releases of phpwcms.

regards
Oliver
Oliver Georgi | phpwcms Developer | GitHub | LinkedIn


Return to “phpwcms Support English”

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 0 guests