WAMP Installation fails

Please post all install related problems here. Visit this forum first for troubleshooting.
Post Reply
walnut
Posts: 52
Joined: Thu 8. Sep 2005, 00:19
Location: Seattle
Contact:

WAMP Installation fails

Post by walnut » Fri 18. Nov 2011, 03:07

I set up the latest version, 1.4.7 on my testing server, WAMP Version 2.0, PHP 5.3.0, Apache 2.2.11 and MySQL 5.1.36. When I try to run setup I get the following message.
Warning: Unknown: failed to open stream: Permission denied in Unknown on line 0

Fatal error: Unknown: Failed opening required 'C:/wamp/www/henry/setup/index.php' (include_path='.;C:\php5\pear') in Unknown on line 0
I am at a loss as I have run earlier verions of phpWCMS on this server and I can run Joomla, Word Press and Website Publisher without any problems.

Any suggestions would be appreciated. I have read the XAMPS posting but did not find them helpful.

User avatar
flip-flop
Moderator
Posts: 8178
Joined: Sat 21. May 2005, 21:25
Location: HAMM (Germany)
Contact:

Re: WAMP Installation fails

Post by flip-flop » Fri 18. Nov 2011, 07:44

Hi,

the real path to this installation is "C:/wamp/www/henry/setup/" ????

Knut
>> HowTo | DOCU | FAQ | TEMPLATES/DOCS << ( SITE )

walnut
Posts: 52
Joined: Thu 8. Sep 2005, 00:19
Location: Seattle
Contact:

Re: WAMP Installation fails

Post by walnut » Fri 18. Nov 2011, 09:21

Actually the installation is in the "henry" directory, not the setup directory. However when I try to access the index file in the root I get the following:
Warning: Unknown: failed to open stream: Permission denied in Unknown on line 0

Fatal error: Unknown: Failed opening required 'C:/wamp/www/henry/index.php' (include_path='.;C:\php5\pear') in Unknown on line 0
The URL would be http://localhost/henry/index.php

User avatar
flip-flop
Moderator
Posts: 8178
Joined: Sat 21. May 2005, 21:25
Location: HAMM (Germany)
Contact:

Re: WAMP Installation fails

Post by flip-flop » Fri 18. Nov 2011, 10:18

I don´t know "wamp", but have a look: http://www.wampserver.com/phorum/read.php?2,13885,16388

I think the better one is Xampp.

Knut
>> HowTo | DOCU | FAQ | TEMPLATES/DOCS << ( SITE )

walnut
Posts: 52
Joined: Thu 8. Sep 2005, 00:19
Location: Seattle
Contact:

Re: WAMP Installation fails

Post by walnut » Fri 18. Nov 2011, 17:31

Thanks, but that discussion did not seem to help.

What I can't understand is why an older version of phpWCMS worked and the new version does not. Also WordPress and Joomla! work just fine. This leads me to suspect hat phpWCMS has a change and is looking for the PEAR folder but I have no idea where to look.

User avatar
juergen
Moderator
Posts: 4549
Joined: Mon 10. Jan 2005, 18:10
Location: Weinheim
Contact:

Re: WAMP Installation fails

Post by juergen » Fri 18. Nov 2011, 20:54

Hey, it says:

Code: Select all

'C:/wamp/www/henry/index.php'
failed to open !!

Did you make shure that this file is at this place ?

walnut
Posts: 52
Joined: Thu 8. Sep 2005, 00:19
Location: Seattle
Contact:

Re: WAMP Installation fails

Post by walnut » Fri 18. Nov 2011, 21:13

Yes, the index file is in the right place. I have actually done quite a large number of phpWCMS installations because it is a great program. This is the first time I have had this problem and it is only on the WAMP server. And, as I said, earlier versions have worked fine and other CMS systems work fine.

Post Reply