CP:Teaser renders empty

Get help with installation and running phpwcms here. Please do not post bug reports or feature requests here.
User avatar
eccentric.worx
Posts: 54
Joined: Mon 31. Oct 2005, 00:22
Location: berlin

CP:Teaser renders empty

Postby eccentric.worx » Mon 27. Jun 2016, 13:14

Hi,
after update to 1.8.3 on PHP Version: 5.5 I have the issue that whenever i click on a contentpart teaser or try to create one the admin page (phpwcms.php) renders empty.
Source-code rendered is simply blank.
I already tried to delete all scripts and created special template with only RT:CONTENT, problem stays unchanged...

nameless1
Posts: 833
Joined: Sun 27. Apr 2008, 23:22

Re: CP:Teaser renders empty

Postby nameless1 » Mon 27. Jun 2016, 15:17

activate php error output or have a look into log file and solve any errors.
Last edited by nameless1 on Tue 28. Jun 2016, 09:32, edited 1 time in total.

User avatar
eccentric.worx
Posts: 54
Joined: Mon 31. Oct 2005, 00:22
Location: berlin

Re: CP:Teaser renders empty

Postby eccentric.worx » Mon 27. Jun 2016, 17:38

interesting.
just installed a fresh v1.8.3 on the server. The setup process doesn´t even let me create an admin account...
it is creating it by itself but doesn´t show any username or password option fields during the process...

User avatar
eccentric.worx
Posts: 54
Joined: Mon 31. Oct 2005, 00:22
Location: berlin

Re: CP:Teaser renders empty

Postby eccentric.worx » Mon 27. Jun 2016, 18:46

the installation issue was a cookie thingy i think.

activated php-error reporting and had a look to the logs by the way - no errors shown.

User avatar
eccentric.worx
Posts: 54
Joined: Mon 31. Oct 2005, 00:22
Location: berlin

Re: CP:Teaser renders empty

Postby eccentric.worx » Mon 27. Jun 2016, 21:49

i think i narrowed it down.

its a limitation in the amount of articles that the CP:Teaser can list in the backend.

as soon as i deleted a category with about 200 articles - it was working again.
i tried this with a re-imported database and deleted another category just to make sure it was not a non-compatible character in the article titles (i had something similar in the past...) - it worked normal again.

This Bug seems to appear only in newer versions of phpwcms - up to v1.7.9 it works great!

The system contains about 4850 articles - is there a work-around for this issue?

User avatar
Oliver Georgi
Site Admin
Posts: 9385
Joined: Fri 3. Oct 2003, 22:22
Location: Dessau
Contact:

Re: CP:Teaser renders empty

Postby Oliver Georgi » Tue 28. Jun 2016, 15:44

It's no bug of phpwcms – your system is too limited. Give PHP more memory, increase PHP time limit, make the system faster…
Oliver Georgi | phpwcms Developer | GitHub | LinkedIn

User avatar
eccentric.worx
Posts: 54
Joined: Mon 31. Oct 2005, 00:22
Location: berlin

Re: CP:Teaser renders empty

Postby eccentric.worx » Tue 28. Jun 2016, 15:56

Are you sure? :o
I´m already at 256MB PHP Memory and 60sec execution time.
The rendering with v1.7.9 takes ~1 sec - with v1.8.0 it doesn´t even render...

User avatar
Oliver Georgi
Site Admin
Posts: 9385
Joined: Fri 3. Oct 2003, 22:22
Location: Dessau
Contact:

Re: CP:Teaser renders empty

Postby Oliver Georgi » Tue 28. Jun 2016, 16:04

for sure, if it is a bug, send the PHP error over here – additionally it would not work with less categories.
Oliver Georgi | phpwcms Developer | GitHub | LinkedIn

User avatar
eccentric.worx
Posts: 54
Joined: Mon 31. Oct 2005, 00:22
Location: berlin

Re: CP:Teaser renders empty

Postby eccentric.worx » Tue 28. Jun 2016, 16:40

PHP shows no error when i initiate the Creation/Edit...

But this comes up:
PHP Notice: Undefined index: maxlength in /is/htdocs/wp1176637_1Q3Q5RT5PF/www/include/inc_front/content/cnt23.article.inc.php on line 1027

but it´s in no relation to the system that is having trouble with the teasers, since it sits in another subfolder of the server...
(which would be /is/htdocs/wp1176637_1Q3Q5RT5PF/www/mediacenter/include/....

Could this problem be related to the CSRF Measure you integrated into the system with v1.8.0?
I´m simply guessing since those Security Measures were the main Change for this version... ??

I would like to mention that i really appreciate your help!!!

User avatar
Oliver Georgi
Site Admin
Posts: 9385
Joined: Fri 3. Oct 2003, 22:22
Location: Dessau
Contact:

Re: CP:Teaser renders empty

Postby Oliver Georgi » Tue 28. Jun 2016, 17:04

eccentric.worx wrote:PHP Notice: Undefined index: maxlength in /is/htdocs/wp1176637_1Q3Q5RT5PF/www/include/inc_front/content/cnt23.article.inc.php on line 1027

Do not know which release of phpwcms you use, but it is outdated. That notice is impossible in current release (and also at another line of code).

CSRF has no effect in frontend, neither at that place in the backend.
Oliver Georgi | phpwcms Developer | GitHub | LinkedIn

User avatar
eccentric.worx
Posts: 54
Joined: Mon 31. Oct 2005, 00:22
Location: berlin

Re: CP:Teaser renders empty

Postby eccentric.worx » Tue 28. Jun 2016, 17:36

i told you :wink:

Maybe its easier this way:

i run 2 systems in 1 domain...

root (system that produces the PHP Error message) PHPWCMS v.1.7.9
|
subfolder (system which has the Teaser Problem - no PHP Error) PHPWCMS v1.8.3

i tried yesterday by upgrading a test-system (version to version) to find out which ones are affected - every release following the v1.7.9...

User avatar
Oliver Georgi
Site Admin
Posts: 9385
Joined: Fri 3. Oct 2003, 22:22
Location: Dessau
Contact:

Re: CP:Teaser renders empty

Postby Oliver Georgi » Tue 28. Jun 2016, 17:46

What should I say? White page = error = it should to be reported. Otherwise you cannot find out what goes wrong. If it breaks that hard, you get more about it in the server log files.

I cannot help here without having a view on real data.
Oliver Georgi | phpwcms Developer | GitHub | LinkedIn

User avatar
Oliver Georgi
Site Admin
Posts: 9385
Joined: Fri 3. Oct 2003, 22:22
Location: Dessau
Contact:

Re: CP:Teaser renders empty

Postby Oliver Georgi » Fri 1. Jul 2016, 08:23

Any news here or solved?
Oliver Georgi | phpwcms Developer | GitHub | LinkedIn


Return to “phpwcms Support English”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest